Деветнадесет месеца след началото на руската инвазия украинското правителство иска да инвестира повече

...
Деветнадесет месеца след началото на руската инвазия украинското правителство иска да инвестира повече
Коментари Харесай

Украйна ще инвестира 1 млрд. долара в развитие на дроновете си

Деветнадесет месеца след началото на руската инвазия украинското държавно управление желае да инвестира повече от 1 милиард $, с цел да усъвършенства опциите си за битка с дронове. Независимо дали се употребяват за разузнаване, за мятане на бомби или за самовзривяване при удар, безпилотните летателни апарати са евтино и безопасно за живота на войниците средство. Освен това дроновете са по-прецизни от обичайна артилерия и могат да бъдат от помощ, като например за картографиране на бойното поле и унищожаване на танкове и кораби.
Това е война на дронове и артилерия, тъй като не можеш да спечелиш този спор с елементарни картечници. Дроновете са доста значими. Те избавят човешки животи, тъй като не е належащо да осъществяваш директен контакт, а просто търсиш цел и унищожаваш всичко от разстояние.
" Стръм ", боец от подразделението за безпилотни летателни апарати " Очи "

Министърът на цифровата промяна на Украйна Михайло Федеров съобщи, че държавното управление се е заело с построяването на съвременна " войска от безпилотни самолети " и че нейният принос ще бъде очевиден до края на тази година. Страната към този момент е обучила повече от 10 000 нови водачи на дронове. Подразделението на Джокондо работи наоколо до окупирания град Сватово, в североизточна Украйна. То е прекарало месеци в модифициране на безпилотни самолети, с цел да могат те да летят на далеч зад вражеските линии и да заобикалят по-добре съветското разкриване и бойкот.
Ние имаме най-силната мотивация. Имаме цел, която е обвързвана с успеха. Разбира се, всички момчета, както и аз, в цивилния живот, сме надалеч от военните. Просто вършим това, което можем, с цел да бъдем свободни.
" Джоконда ", пълководец на група безпилотни летателни апарати

След три месеца на опити и неточности украинските бойци, настоящи в източното село Андреевка, южно от Бахмут, схванаха по какъв начин да заобикалят съветските заглушителни устройства. Иновацията оказа помощ за превземането на селото при започване на септември. Говорител на батальона, който отвоюва селото, съобщи, че експлодиращите дронове са били основни, тъй като са принудили руснаците да изтеглят тежките оръжия на към 15 км, с цел да останат отвън обсега. Украинските пилоти на дронове обаче смятат, че руснаците ще се поучат от случилото се и ще се приспособяват още веднъж.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР